Hei på dere!
Her i heimen er vi veldig glade i lam!
Og høst = lam selvfølgelig.
For et par år siden eksperimenterte jeg frem
en ny pizzavariant,
med utgangspunkt i moussakaoppskriften min.
Etter litt prøving og feiling
har jeg kommet frem til
en av våre absolutte favoritter :)
Og nå tenkte jeg å dele oppskriften med dere!
Barbros lammepizza
Bunn:
7-8 dl hvetemel
2 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 ss nøytral olje
3 dl vann ( litt varmere enn lunkent)
Bland alt det tørre, tilsett olje og vann.
Bland godt, hev i 30 minutter.
Fyll
1 pk lammekjøttdeig
1 stor løk, grovhakket
2-3 fedd hvitløk (etter smak)
Tørket rosmarin, timian og merian etter smak
Salt og pepper
1 boks hermetiske tomater
Stek lammekjøttdeigen på middels/høy varme.
OBS - du trenger definitivt IKKE fett i panna!
(Hvis du syns det blir mye fett av kjøttet,
så fjern litt - men ikke for mye. Da forsvinner alt for mye smak)
Ha i løken og krydre,
rør inn tomat, putre i noen minutter og SMAK.
Jeg erfarer at jeg ofte må ha i ganske mye salt
for å få frem den beste smaken.
Hvitløk blir det ofte en del av også ;)
Kjevle ut deigen og smekk på fyllet!
Ost på toppen of course ;)
Og et viktig poeng...masse ost på skorpen!
Etter 15-20 minutter midt i ovnen på varmluft 220 grader
ser det sånn ut ;)
Og så kommer et MEGET viktig poeng!
Den MÅ serveres med tzatziki :)
Det var først da vi fant ut det at
lammepizzaen var perfeksjonert ;)
Yum, yum gimme some!!
Min tzatzikioppskrift finner du HER.
Et glass rødt eller to passer perfekt til :)
Jeg har i hvert fall vann i munnen her jeg sitter ;)
Det er plutselig klart at det står lammepizza på menyen
i det Barbroske hjem i morra!
Gleder meg allerede!
Det får ikke hjelpe at jeg skal møte masse fine bloggjenter
i Verdal'n på lørdag....får tygge tyggis som en helt da ;)
I dag åpnet forresten Living her i Trønderhovedstaden, hurra!!
Jeg gjorde et forsøk på å ta en tur,
men etter laaang tid i køen utenfor ga vi opp
og tok en tur på IKEA i stedet!
Det hersker derimot ingen tvil om at fruen skal tilbake ;)
Nattaklem fra Barbro
(som må male et strøk til på hylla, men ikke rakk det verken i går eller i dag...
men jeg har hørt at jeg skal få en dag i mårå - med malekost tel ;)
10 kommentarer:
Jeg havnet i køa til Living selv idag, men skulle til Obs!bygg:O)
Denne pizzaen så herlig god ut, og hadde jeg hatt ei rolig helg i sikte, skulle jeg vært med til Verdal'n, hils til alle!
Klemmings fra meg i kaoset:O)
Det så jo helt fantastisk godt ut!!
Det skal sannelig prøves. EN dag:-)
Living er der en annen dag også vettu, men er jo alltids stas å være der på åpningsdagen:-)
HA en kos fredag og helg imorgen!
KLem fra størstepia
Alltid spennende med litt nye smaker på fre/lørdagspizzaen.
Ønsker deg en strålende helg, kos deg masse på bloggtreff, kle.
den ser utrolig god ut :-) Og den må vel prøves !
Ha ei fin helg
Klem fra meg:-)
Mmmmmm, kopierer og lagrer oppskriften, mulig det blir din lammepizza her hos oss i morgen;-)
God helg!
Det var en ny vri ja og ser jo veldig godt ut da:) Frøken-rommet ser ut som blir fint også....utgangspunktet var jo herlig hehe
Null tur til Verdal for min del. Litt bingo om formen er god eller dårlig og får heller se om det byr seg en anledning senere til å treffes. Tipper dere får det utrolig koselig.....og for all del husk å levere lotto mens du er på Verdal:)
Go helg:)...og god tur til Verdal'n
Høres spennende ut med lammepizza :-) Jeg eksperimenterer en del med rådyr/hjort/elgpizza jeg :-D
God helg - klem Siv
nam!!! :) sjer fantastisk godt ut Barbro!!! :)
ha ei koooos helg!
klem/lisa
Ser herlig ut den pizzan,er veldig glad i lam jeg og men ikke gubben. Så flott sminkebord makeover i forrige innlegg. :))))
Ha ei finfin ny uke.
Klem Mette.
Hi, hi - ikke fritt for at jeg fikk lyst på pizza her jeg sitter - dette så bare såååååå godt ut... ;)
Jepp, jeg har prøvt basilikumoljen fra O&CO, og den er blitt en favoritt hos meg!!
Ha en strålende flott uke videre!
Klem fra Hildegunn
Legg inn en kommentar