søndag 9. oktober 2011

Den o så store dåpen: cupcake-cakepops og mere til!

Hei og god søndag!
Kakebordet i dåpen til lille prinsesse var rikholdig kan man si ;)
Noe annet ville vært overraskende i min familie!
Det er liksom bare sånn det er ;)

Jeg har jo fått helt cakepop-dilla,
så det måtte jeg naturligvis lage :)
Jeg skulle bare innom Traktøren for å kjøpe flere pinner til popsene,
da jeg tilfeldigvis kom over denne:
Den måtte jeg jo bare ha!
Genial var den faktisk,
og anbefales på det varmeste!
Det ble mindre klin enn å trille kuler i handa,
og selv om man har på trekk i to runder
så føltes det ikke som det tok så mye lengre tid.

Denne gangen lagde jeg sjokoladekakepops,
med rester av kake etter bursdagen til snuppeline.
Kjempekjekt å fryse kakerester og bruke til pops!
Jeg bruker Toro langpanne sjokoladekake,
den er så god at jeg faktisk har slutta å bake selv.
Hemmeligheten er å lage glasuren selv,
jeg bruker denne oppskriften som passer
utrolig godt til Toro-kaka :)

Glasur til sjokoladekake
200 g melis
1 ss bakekakao
5 ss kald, sterk kaffe
3 ss smeltet margarin

Bland alt med visp til den er glatt og fin :)

Smuldre kaka og bland i glasur til det er passe konsistens!
Så er det bare å trille kuler eller ha i form,
og trekke med smeltet sjokolade.
Her har jeg funnet en måte som funker best for meg,
du må prøve deg frem selv!
Jeg syns det fort blir kvalmt hvis sjokoladetrekket utenpå blir for tykt.
Derfor dypper jeg ikke i sjokolade,
jeg bruker heller en liten slikkepott og stryker det på.
Det går også fortere,
og det blir mindre klin.
Det er viktig at sjokoladen ikke er for varm,
da renner det fælt.
Et annet viktig poeng er å dyppe pinnen i sjokolade
før du stikker den i cakepopsen,
da sitter den godt.
Sett den i kjøleskapet en liten stund før du
trekker med sjokolade.
Med cupcake-form må trekket has på
i to runder, først bunnen:
Og så toppen:
Pynt må has på rett før sjokoladen begynner å stivne,
ikke for tidlig - da renner det bare nedover.
 Syns disse ble så utrolig søte altså!
På disse syns jeg det var fint at det rant bittelitt
fra toppen, lager man kuler er det ikke fullt så fint!
Sommerfuglene er i ferdigfarget rosa marsipan,
trykt ut med wilton-verktøy :)
Jeg har farget hvit sjokolade rosa med wiltonfarge.

Disse popsene ble REVET bort fra bordet,
spesielt ungene elsket dem!
Den eneste andre kaken som ble oppspist var denne:
Gjærbakst er alltid like populært :)
Den fine klippekransen var det en av fadderne som
var så snill å bake.
Den er utrOlig god!
Oppskriften til den finner du på Det søte liv,
søk på klippekrans.

Heldigvis hadde jeg flere gode hjelpere,
som bakte deilige kaker for meg.
Her er noen små utdrag fra bordet:
Kjempedeilig Tropisk Aroma fra snille naboen
 Verdens beste "Verdens Beste" fra svigermor!
(med et av mine favorittloppefunn, nydelig kakespade)
 Bløtkake bakt av undertegnede :)

Og Red Velvet cupcakes måtte jeg jo bare bake ;)

Her øspøsregner det,
så det er deilig å bare slappe av inne!
Vi har bursdagsmaratonhelg,
i går var vi i to bursdager og i dag
skal vi feire svigermor.
Deilig, så slipper vi å lage søndagsmiddagen selv ;)
Ha en strålende søndag alle sammen!
Klem fra Barbro

3 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

Ja, her var det mange deilige kaker, mye arbeide bak alt dette:)
Gratulerer med vel overstått:)

klem fra Trine:)

h.espe sa...

Oi, oi - her var det mye godt å skue - snakk om å få vann i munnen ;) Så flink du har vært - tenker alle gjestene gikk søte og fornøgde hjem!!

Nyt dagen!!

Kle fra Hildegunn

Livy sa...

Heisann!
For et nyyyyydelig dåpsbarn!! Og FOR et kakebord!!! Fikk rent vann i munnen her jeg sitter! Jeg har aldri prøvd å lage pops, men fikk skikkelig lyst nå! Tusen takk for oppskrift :-)

Ønsker deg en fin kveld! Klem fra Livy