mandag 2. april 2012

Påskefrokosttips: eggsalat og påskegule egg

Påskefrokost uten egg er vel ingen påskefrokost?
Her i heimen er vi glade i eggsalat.
Jeg har improvisert frem et par forskjellige slike de siste dagene,
og de ble så gode at jeg må dele oppskriften ;)
Oppskriften på begge er rett og slett helt lik, kun med ett unntak!

















Det er litt smak og behag hvor mye purre man vi ha i! Her er det bare å prøve seg frem.
Og den ene eggsalaten, ja det er rett og slett grunnoppskriften det!
Lett som bare det ;)
Den andre er ikke så veldig mye mer komplisert den heller,
da tilsetter du bare litt karri til grunnoppskriften. Og der har du den. KJEMPEgod!
Jeg har prøvd meg frem med litt forskjellige mengder karri.
Det jeg endte opp med var vel sånn ca en teskje til en grunnoppskrift.
Det må være nok til at det smaker litt skikkelig karri, uten at det blir for overdøvende.
Prøv deg frem!
Anbefales på det varmeste: smaker godt og er veldig mye sunnere enn salatene
man får kjøpt med massemasse majones i ;)

Så til et lite tips som ungene syns er fryktelig gøy: påskegule egg!
Sleng litt løkskall oppi vannet når du koker eggene, og vips så blir de gule :)
(Og det setter ikke smak på egget, nei)






















Men du...ikke ha i for mye løkskall da....da blir de nemlig brune i stedet!!
Sånn omtrent sånn her:






















Jeg tenkte når jeg kikka nedi vannet at de sikkert så brunere ut fordi vannet ble så brunt...
Men nei da! Neste gang tar jeg ut løkskallet når eggene ser gule ut ;)
Men ungene syns det var artig lell!

Har du et MUST på påskefrokostbordet?
Klem fra Barbro

5 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Takk for oppskrift på eggesalat! Den skal jeg helt sikkert prøve i løpet av påsken:-) Den så nemlig kjempegod ut! Ikke umulig at vi prøver oss på påskegule egg og:-)

Klem

SNILLPIKE♥ sa...

Mmm, eggesalaten så god ut. Og egg må det være til påskefrokosten.

Fin kveld til deg, klem.

Janicke sa...

Eggesalat er nydelig, og et must til påskefrokost!!! Sammen med egg, selvfølgelig :-)))

Kos dere i påsken, Barbro :-)
Klem fra janicke

Lisas hjem og skatter sa...

Herlig innlegg Barbro! :) her paa levanger e vi aa gla i eggsalat! Kanskje æ maa bytt ut rømmen med kesam :) Og jammen ska æ prøv mæ paa gule paaskeegg!
Vi e ikke helt sikker paa naar vi reise t Snillfjorden. Regn og snø der i dag. friste lite aa ned t sjøn da..
nattinatt :)

klem!

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Takk for oppskriften! Denne skal prøves i kveld! :)) Men, ettersom jeg ikke har kesam i hus, tar jeg sjansen på Creme Freshe... :o

God påske.
:)