tirsdag 22. februar 2011

Alvevasen endelig i hus, og godmiddagstips :)

Jaja, som dere skjønner er det lite bloggetid for tida!
Lite energi, og litt for mye på tapetet...
Får vel legge lista på ett innlegg i uka for øyeblikket ;)
Tusen takk for koselige kommentarer til heklearbeidene,
det har ikke blitt mer foreløpig...men det kommer nok!
Snille mannen ga meg den vakre alvevasen til jul,
bortsett fra at de hadde sendt med ham feil fra butikken...;)
Da jeg skulle bytte den hadde de ikke flere igjen,
men endelig er herligheten i hus :)
Her avbildet med nydelige roser jeg fikk av min kjære mams
da hun var på besøk forrige helg
Nå til godmiddagstipset!
Fylt kylling er både sunt og godt :)
Jeg har laget denne i mange forskjellige varianter,
med forskjellige ostetyper og surret med bacon eller spekeskinke.
Sist prøvde jeg de nye philadelphiaostene,
og nå har vi en ny favoritt!
De filetene jeg fylte med Philadelphia Specials Grillet Paprika smakte
rett og slett hiMmelsk!
Snøfrisk er forøvrig også godt å fylle med.
Du trenger:
Kyllingfilet
Smøreost
Spekeskinke (eller evt bacon)
Frisk timian (eller andre urter)'
Salt og pepper
Gjør så her:
Lag en lomme i hver kyllingfilet og fyll den rikelig med
smøreost
Krydre fileten med salt, pepper og frisk timian.
Surr spekeskinke rundt.
Stek på den ene siden på relativt høy varme
(for å få en fin stekeskorpe).
Snu filetene, skru ned varmen og legg på lokk.
Det er viktig at du ikke snur filetene igjen underveis,
da tyter osten ut og kyllingen blir kokt i den smeltede osten
i stedet for stekt.
Anslår at det tar sånn ca 10-15 minutter til de er ferdige.
Vi hadde det så travelt med å spise dem,
at det bilde bare i rå tilstand!!
Hihi ;)
Denne gangen serverte jeg potetbåter stekt i ovnen,
focaccia og timiandip til :)
Vanligvis er det basilikumdip jeg bruker,
men siden den de hadde på butikken var så dårlig ble det timian
både i dipen, på brødet, potetene og kyllingen.
Det er egentlig veldig godt med en rød tråd!
Jeg husker ikke om jeg har lagt ut oppskrift på dipen før,
så for å være sikker kommer den her...
...den kan nemlig anbefales på det aller varmeste!
Basilikumdip
1 beger tine matyogurt
2-3 knuste hvitløksfedd
en neve hakket frisk basilikum
salt og pepper
Alt blandes...ferdig!
Utrolig god til masse forskjellig,
både kjøtt og fisk - spesielt grillmat.
Prøv den til scampi! Aiaiai ;)
God-mat-klem fra Barbro

10 kommentarer:

Janicke sa...

Mmmmmm, kjenner at jeg får vann i munnen ;-) Dette hørtes veldig godt ut og skal prøves snarest!!

God kveld til deg og dine :-)
Klem fra Janicke :-)

Tovepia sa...

Hei, så hyggelig at du er på nett igjen! Håper det står bra til.
Nydelig vase, og alltid herlig med friske blomster i heimen;)
Du er så flink til enkle retter som jeg gjerne tar med meg..jeg er ikke den som sliter benkeplater på kjøkkenet, men jeg liker det enkle og gode, og dette hører hjem der!
Ha en god morgendag, nattaklem fra meg;)

Unknown sa...

DET såg avansert ut, men vottene e ikkje det :o)
Du hadde klart det lett! Du får gi beskjed når du e klar for fremgangsmåte, så kan eg prøve å forklare ;o)

Gratla med å få vasen i hus der den hørre hima.

Nattaklem tebake :o)

Smykkas sa...

Slike fileter skal jeg virkelig lage. Det er sikkert himmelsk på smak. Tusen takk for tipset.

Alvevasen var virkelig lekker.

Klem

Snertne sneller og små nøster sa...

Grattis med endelig å ha fått vasen i hus :-) Gjett om jeg skal prøve meg på kyllingretten der da?? Hørtes knallgod ut :-)

Take care - klem Siv

GuMo sa...

Jeg sier bare - eplet faller ikke langt fra stammen! Dette høres godt ut Barbro og skal prøves. Bare ikke ha altfor mange baller i lufta så det går ball i hatt for deg! Klem Guro

Kristin Kreativius sa...

oi,oi! Dette hørtes deilig ut! Skal prøves! ...Og plutselig fikk jeg lyst på sommer og grillmat du!

Der er vasen i hus ja! Den er bare helt nydelig:) Håper det går bra med deg og vesla i magen:) Og at dere alle er friske og raske!?

Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Lekker vase:)....og knallgod mat virker det som. Meget mulig jeg snoker innom igjen iløpet av helga for å kanskje prøve oppskrifta di:)

ha en fin kveld:)

h.espe sa...

Hei kjære Barbro!
Åh, hvor har jeg vært - du har jo postet massevis av flotte innlegg siden sist jeg var innom deg! Har dessverre litt problem emd å henge med i svingene om dagen, og besøksrundene mine har begrenset seg veldig. Iallfall veldig kos å titte innom deg igjen :o) Ser du har termin rundt de tider en venninne av meg har termin også - dvs termin er i uke 16, men det er bestemt keisersnitt i slutten av uke 14. Hun venter også en liten prinsesse :o)

Virkelig en nydelig vase du har fått deg, og med de flotte rosene - sukk!! Og duuu, takk for middagstipset - hørtes veldig deilig ut!

Nyt helgen snuppelupp, og så sees vi igjen snart..

Goklem fra Hildegunn

Unknown sa...

Mmmm, det hørtes veldig godt ut;))
Ha en herlig helg, kos dere ♥

Klem Line