En av favorittrettene her i heimen er hjemmelaget moussaka.
Det sto på menyen på lørdag, sammen med frisk tzatziki og hjemmebakt focaccia.
Det er bare så utrolig godt, at det ville jo rett og slett vært egoistisk å holde oppskriften for seg selv!
Moussaka (4 pers)
1 aubergine
600g lammekjøttdeig (jeg brukte 750g fordi det var det i pakken, det ble egentlig veldig bra!)
3 middels løk, skiver
2 bokser hermetisk tomat
salt og pepper etter smak
rosmarin og timian etter smak
3 fedd hvitløk (eller etter smak)
Bechamelsaus:
2 ss margarin
1 ss maisenna
1 dl melk
2 egg
50g revet ost
Litt salt og pepper
Skjær auberginen i tynne skiver, legg utover på matpapir og strø på salt.
La det ligge litt før det stekes i olje, i relativt varm panne. (Hvis du er pingle, så kan du koke poteter og skjære i skiver i stedet!)
Brun kjøttdeigen, ha på alt krydder og hvitløk. Tilsett løk og stek til den blir blank.
Ha i tomater, la det putre en stund.
Så er det viktig å SMAKE! Nok krydder? Hvis du syns det er salt nok, så ha på litt til ;)
Erfaringsmessig blir smaken litt tammere når alt kommer sammen i formen, så litt ekstra salt er viktig.
Bechamelsaus:
Smelt margarin og rør inn maisennamel. Spe med melk. (OBS - denne tykner fort!).
Ta av plata, rør inn egg og ost.
Legg kjøttblanding, auberginer og bechamelsaus lagvis i en ildfast form.
Ha revet ost på toppen.
Stek midt i ovnen på 225 grader til det er gyldent, det tar ca 15 minutter.
Serveres med hjemmebakt focaccia, hvordan jeg lager den finner du HER.
(Hvis du trenger oppskrift på deigen, let me know!)
Meget viktig er også tzatziki, oppskrift HER.
Viktig med kvalitetssikring underveis ;)
Tips angående lammekjøttdeigen:
Det MÅ være lammekjøttdeig, det er liksom halve smaken.
Kjøp i Sverige, der finnes 750g-pakninger med lammekjøttdeig som ikke er så fet som her!
Og hvis du liker dette, bør du prøve lammepizzaen!
Bon appetit!
I morgen reiser vi sørover for å kose oss resten av uka hos Mimmi og Bestefar.
Det blir Disney on Ice og samvær med gode venner jeg ikke har sett på leeeenge!
Ha en fin uke alle sammen, vi blogges neste uke :)
Klem fra Barbro
PS: Har du bakt kanelsnurrene (eller kardemommesnurrene da) på Prydeligbloggen?
Hvis ikke: GJØR det ;)
Ser de ikke fristende ut kanskje? Disse ble en overraskelse til far da han kom hjem fra jobb på fredag :)
Utroooolig gode!